20.11.2013

Itse tehty salsa





Mmm, salsa on kyllä hyvää. Tähän aikaan vuodesta tomaatit pruukkaavat olla melko mauttomia, joten niihin pitää lisätä vähän potkua. Mulla ei ole mitään kaupan valmiita salsoja vastaan, mutta joskus tätäkin on kiva tehdä kotona. En jaksanut keittää salsaa kunnolla kokoon, koska laitoin sen liian pieneen kattilaan ja tomaattiroiskeita lensi ympäri keittiötä, ja niinpä salsa jäi melko löysäksi. Minua se ei haitannut lainkaan, oli oikein maukasta silti ja löysempi koostumuskin oikeastaan ihan kiva.

Salsa
3 isoa tomaattia
1 iso tai 1,5 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
tilkka rypsiöljyä
2 rawit-chiliä (tai maun mukaan chilijauhetta)
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
puolen limen mehu
pieni nippu korianteria
suolaa
pippuria

Pilko tomaatit ja sipulit. Murkaa valkosipulit. Hienonna chilit mahdollisimman pieniksi. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili tilkassa öljyä. Lisää tomaatit, tomaattipyre ja sokeri, keitä kasaan niin kauan, että koostumus on toivotunlaista. Mausta limemehulla, silputuilla korianterin lehdillä, suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa chilijauhetta. Anna jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä kuullotus ei ehkä niin bueno juttu. Raakana kaikki, niin se on paras. Kaikilla tietty oma mielipide täydellisestä omatekoisesta salsasta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sellainen tuoresalsakin on tosi hyvää! :)

      Poista