17.1.2014

Herkullista possua soija-kookoskastikkeessa

Olen syönyt tätä herkkuruokaa joskus aikoja sitten äitini luona, mutta nyt sen resepti oli kadonnut. Kokeilin säveltää ruoan mututuntumalla, ja hei, maku oli ihan kohdillaan!

Possua soija-kookoskastikkeessa
~ 250 g possun sisä- tai ulkofilettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl inkiväärimurskaa
2 paprikaa
1,5 rkl srirachaa
1,5 rkl sambal oelek -chilitahnaa
rypsiöljyä
pieni loraus seesamiöljyä
rypsiöljyä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
0,5-1 tl kalakastiketta
2 tl fariinisokeria
~ 1 dl suolattomia cashew- tai maapähkinöitä

+ keitettyä riisiä

Leikkaa possu ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli lohkoiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta pala inkivääriä. Pilko paprika sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna iso wokkipannu ja lisää rypsiöljyä ja vähän seesamiöljyä. Lisää pannuun sipulit, valkosipulit, inkivääri, sriracha ja sambal oelek. Paista muutama minuutti niin, että sipulit ehtivät kuullottua. Lisää possusuikaleet ja ruskista hyvin. Lisää kookosmaito, soijakastike, riisiviinietikka, kalakastike ja fariinisokeri, ja anna hautua ainakin 5 minuuttia kannen alla. Lisää paprikat ja hauduta vielä 10-15 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet, mutta niistä löytyy vielä purtavaa. Lisää lopuksi pähkinät ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti