26.1.2014

Perinteiset letut ja herkullinen omenatäyte

Meillä tehdään aika usein lettuja. Yleensä täytteet ovat ne perinteiset: hilloa, kermavaahtoa ja/tai jäätelöä. Tällä kertaa tein vaihtelun vuoksi yksinkertaista omenatäytettä. Omenaletut olivat tosi hyviä näinkin, mutta jos kaipaisi enemmän makeutta, päälle voisi laittaa vielä kinuskikastiketta. Oi nam!

Letut
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl voisulaa
ripaus suolaa
(1-2 rkl sokeria)
(1 tl vaniljasokeria)

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito. Lisää jauhot pienissä erissä ja sekoita ainekset hyvin sekaisin. Lisää vielä voisula, suola ja makeisiin lettuihin sokerit. Anna tekeytyä puoli tuntia, jotta jauhot ehtivät turvota. Paista pannulla ja tarjoa suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.

Omenatäyte
4 omenaa
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
nokare voita
(+ kinuskikastiketta)

Pilko omenat pieniksi paloiksi ja sekoita kulhossa niiden joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja paista omenoita noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet sopivasti. Täytä letut lämpimällä omenatäytteellä ja taita kuten tortillat. Sirottele vielä tomusokeria lettujen päälle juuri ennen tarjoilua. Kaada vielä halutessasi kinuskikastiketta lettujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti