20.2.2014

Intialaista kanaa vindaloo-kastikkeessa

Voi pojat, että osaakin intialainen ruoka olla maukasta. En ole kuitenkaan tehnyt intialaista kuin joskus harvoin kotona, koska en vielä tunne intialaisia mausteita niin hyvin, että osaisin lonkalta yhdistellä makuja, ja hyviin autenttisiin resepteihin törmää harmillisen harvoin. Monissa resepteissä lähinnä kehotetaan avaamaan valmis kastikepurkki, ja epäilen vahvasti, että näiden reseptien lopputulos on aika kaukana aidosta intialaisesta makumaailmasta. Onneksi löysin Vegemisiä-blogista tämän loistoreseptin, joka on ilmeisesti alun perin saatu oululaisen intialaisen ravintolan kokilta. Tapani mukaan muokkasin hieman reseptiä omaan makuuni sopivaksi. Mielestäni vindaloo kaipasi tulisuutta ja makeutta, joten lisäsin chiliä, tomaattipyreetä ja sokeria. Ja oli kuulkaa hyvää! Seuraavaksi pitääkin lähteä etsimään hyvää morttelia, jossa voi murskata mausteet ja saada niistä puristettua entistä enemmän makua irti.

Kanaa vindaloo
450 g broileria
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 tl garam masalaa
1 tl TRS tandoori masala -mausteseosta
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl rouhittua kardemummaa
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl unikonsiemeniä
0,5 tl fenkolinsiemeniä
2,5 dl vettä
0,5 kanaliemikuutio
reilu kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl öljyä tai gheetä
1 kanelitanko
3 rkl (Rajah) vindaloo-tahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
1,5 dl kermaa

Valmistele ensin kaikki ainekset. Suikaloi broileri, murskaa valkosipulinkynnet ja suikaloi sipuli. Mittaa mausteet (garam masala, tandoori masala -mausteseos, chilijauhe ja kardemumma) valmiiksi kulhoon. Mittaa myös seesamin-, unikon- ja fenkolinsiemenet valmiiksi. Valmista kanaliemi kuumentamalla vesi ja liottamalla puolikas kanaliemikuutio siihen. Nypi korianterista lehtiä ja hienonna ne veitsellä pienemmäksi.

Kuumenna wokkipannu ja lisää öljy. Paista valkosipulia, kanelitankoa ja muita mausteita 1 minuutti. Lisää siemenet ja paista puoli minuuttia. Alenna lämpöä ja lisää sipulit. Paista noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nosta taas lämpöä ja lisää vindaloo-tahna ja broilerisuikaleet, paista 5 minuuttia. Lisää kanaliemi, tomaattipyree ja sokeri, hauduta kannen alla 20 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon korianteri ja tarjoa riisin ja naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti