18.3.2014

Suloiset minttusuklaamacaronit

Täytän tänään 23 vuotta, ja tein synttäreideni kunniaksi ihania minttusuklaamacaroneja. Suklaatäyte onnistui koostumuksen puolesta täydellisesti ja se maku... NAM! Aivan kuin Maraboun Minttukrokanttia. Värjäysvaiheessa minulta pääsi livahtamaan taikinaan liikaa sinistä väriä, mutta uunissa kuorien väri muuttui juuri sopivaksi. (Sisältä nämä jäivät kyllä edelleen smurffin värisiksi, heh, mutta eipä tuo haittaa.) Olipahan hyvä muistutus, että sitä väriä kannattaa oikeasti laittaa aivan pikkiriikkisiä määriä kerrallaan, ettei käy vahinkoja. 

Minttusuklaamacaronit
kuoret:
100 g valkuaisia (n. 3 munaa)
25 g sokeria
sinistä ja vihreää pastaväriä
110 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
+ kaakaojauhetta

täyte:
100 g maitosuklaata
~ 0,6 dl kuohukermaa
4 maustemitallista piparminttu-uutetta
ripaus suolaa

Valmista macaron-kuoret. Riko valkuaiset kulhoon ja peitä kelmulla, anna vanhentua huoneenlämmössä noin vuorokauden verran. Sihtaa mantelijauho kulhoon. (Älä käytä sihtiin jääviä pieniä mantelipaloja - ne ovat liian karkeita macaroneja varten.) Sihtaa myös tomusokeri ja sekoita hyvin mantelijauhon kanssa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 25 g sokeria pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon. Lisää pienen pieni määrä sinistä ja vihreää pastaväriä ja sekoita hyvin, että värit leviävät tasaisesti valkuaisvaahtoon. Kaada mantelijauho-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon ja kääntele nuolijalla sekaisin. (Jos sekoittaa liian vähän, taikina ei laskeudu tasaiseksi. Jos sekoittaa liian paljon, taikinasta tulee liian juoksevaa eikä sitä voi enää pelastaa. Voit kokeilla taikinan paksuutta laittamalla sitä vähän leivinpaperin päälle: pinnan pitäisi laskeutua tasaiseksi pinnaksi.) Laita leivinpaperia kahden pellin päälle. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota noin 3 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Koputa peltiä pöytää vasten muutaman kerran, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Sihtaa kuorien päälle hieman kaakaojauhetta. Jätä lepäämään 30 minuutiksi. Paista yksi pelti kerrallaan 150 asteessa 15-20 minuuttia macaronien koosta riippuen. Macaronit tummuvat herkästi, joten laita tarvittaessa foliota tai leivinpaperia päälle paiston aikana. Macaronit ovat valmiita, kun niiden pinta on kova ja ne irtoavat leivinpaperista. Anna macaron-kuorien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

Valmista täyte. Rouhi suklaa. Lämmitä kerma kattilassa (älä keitä) ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää piparminttu-uute ja ripaus suolaa. Anna jähmettyä hieman. Pursota täyte macaron-kuorien väliin. Säilytä macaroneja jääkaapissa. Macaronit ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti