13.3.2014

Suussasulava savulohipiirakka

Oi oi oi, mitä herkkua tämä on! Savulohipiirakka on aivan huippuhyvää, ja vielä kun lohen lisäksi täytteessä on sipulia ja paprikaa, maku on aika kohdillaan. Tähän kun lisää kaveriksi vihersalaattia, niin ihana lounasannos on valmis.

Savulohipiirakka
taikina:
120 g voita
2,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita
0,75 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,25 dl tai enemmän kylmää vettä

täyte:
1 sipuli
0,5 paprika
~ 300 g lämminsavulohta
tuoretta tilliä
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta

Sulata voita hieman ja sekoita kaikki muut ainekset käsin voin joukkoon. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista alimmalla tasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Pilko sipuli ja puolikas paprika pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla 5-10 minuuttia. Revi savulohi palasiksi ja hienonna reilu kourallinen tilliä. Sekoita munat, kerma, mustapippuri ja suola keskenään. Raasta juusto. Levitä esipaistetun pohjan päälle sipuli-paprikaseos, lohi ja tilli. Kaada muna-kermaseos tasaisesti muiden täytteiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.

15 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä lohipiirakkaa, savulohi sopii tosi hyvin suolaiseen piirakkaan ja maistuu herkulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihmettelin tässä juuri, että miksei tule leivottua useammin suolaisia piirakoita. Savulohitäyte on kyllä parasta.

      Poista
  2. Voikohan tätä tehdä kakkuvuokaan tai muffinivuokiin? En omista piirakkavuokaa, mutta tämmöinen pitäis saada taiottua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkuvuoassa onnistuu varmasti ihan yhtä hyvin kuin piirakkavuoassakin! Muffinssivuokiakin voi toki kokeilla, jos uskaltaa. :D Kannattaa siinä tapauksessa huomioida, että taikina saattaa alkaa valua reunoilta esipaiston aikana, jos sitä ei tue hyvin esim. folion avulla. :)

      Poista
  3. hehheh mitä mittoja 0.75 leivij.ja 0.25 vettä kuka hullu tän reseptin keksinyt vittu mitä säätämistä ei kuule ravintolan keittiöllä tuom.ehdi mittailee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mielestäni sen 1/4 mitallisen ottaa ihan yhtä nopeasti kuin täyden mitallisen. :) Mutta onneksi leivontaa ja reseptejä ei tarvitse ottaa niin vakavasti, vaan voi säätää ihan oman tyylin mukaisesti, mikäli ainesosien määrät ärsyttää!

      Poista
  4. Voikohan käyttää kylmäsavulohta?��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikäpä ettei. :) Varmasti hyvää kylmäsavulohestakin!

      Poista
  5. Kiitos Ella hienosta reseptistä. Muuan viikko sitten tämän löysin ja heti kokeilin, vaikka olin ostanut kylmäsavulohta, mutta hyvin toimii silläkin. Nyt Jussin kunniaksi tätä herkkua lämminsavulohella ja kaikkea muutakin maukasta. Hyvää ja maukasta keskikesän juhlaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla! Mukavaa juhannusta sinnekin! :)

      Poista
    2. Oi, kiva kuulla! Mukavaa juhannusta sinnekin! :)

      Poista
  6. Voi hertti, kuinka hyvää! Aurinkoisen ja talvisen sunnuntai-aamun kunniaksi päätin pyöräyttää. En kadu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että onnistui hyvin! :)

      Poista
  7. Laitoin pohjataikinaan desin verran juustoraastetta ja vaihdoin tillin korianteriksi, tuli todella hyvä! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista