11.5.2014

Ihan parhaat omenaiset muffinssit

Tein viikonlopun kunniaksi omenamuffinsseja, joista tuli todella mehukkaita ja makoisia. Muffinssitaikinaan tulee todella paljon omenaa ja päälle ihanan rapsakka murupinta, nam! Nämä muffinssit ovat tosiaan niin omenaisia, että ennen paistamista tuntui, että taikinassa oli enemmän omenapaloja kuin itse taikinaa. Uunissa taikina turposi kuitenkin juuri sopivasti omenapalojen ympärille. Ja oli kuulkaa hyviä! Ohje alunperin täältä.

Omenamuffinssit
60 g huoneenlämpöistä voita
0,6 dl rypsiöljyä
0,75 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
0,6 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 muna
1 tl vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
2 Granny Smith -omenaa 

päälle:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0, 25 tl kanelia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, rypsiöljy, sokeri, fariinisokeri ja omenasose keskenään. Vatkaa joukkoon myös muna ja vaniljauute. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja suola. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Ota pari ruokalusikallista jauhoseosta erikseen ja pyörittele omenapalat jauhoissa. Yhdistä loppu jauhoseos kuiviin aineksiin, sekoita vain sen verran, että taikina on sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon jauhotetut omenapalat. Valmista murupäällinen: sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lusikoi omenataikinaa muffinssivuokiin ja lisää päälle hieman muruseosta. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti