29.6.2014

Pestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka on mainio suolainen herkku, joka maistuu varmasti monille. Ajattelin alun perin valmistaa tätä piknik-evääksi, mutta kun sade vihmoi ikkunoihin ja lämpömittari näytti 12 astetta, päätin kattaa piknikin ihan vaan olkkarin lattialle. Tämä olkkaripiknik osoittautuikin loistavaksi tavaksi viettää sateista kesäpäivää, suosittelen muillekin!

Piirakkaan tulee tomaatin ja mozzarellan lisäksi pestoa ja basilikaa, ja sanomattakin selvää on se, että tämä on ihan törkeän hyvää. En oikein tiedä miksi, mutta aina kun käytän tuoreita yrttejä ruoassa, laitan joukkoon myös samaa yrttiä kuivattuna. Niinpä tässäkin käytin sekä tuoretta että kuivattua basilikaa. Parasta kuitenkin oli ihanan venyvä mozzarella, nam... Piirakan voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä (minusta parempaa lämpimänä suoraan uunista).

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka
pohja:
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita
2,5 rkl kylmää vettä

täyte:
3 tomaattia
2 pkt mozzarellaa
~ 0,5 dl tuoretta basilikaa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
2,5 rkl pestoa
mustapippuria
(suolaa)
kuivattua basilikaa

+ päälle tuoretta basilikaa (ja rucolaa)


Surrauta kaurahiutaleet teholeikkurissa jauhoksi (voit myös jättää tämän vaiheen välistä, jos haluat hieman rouheamman pohjan tai haluat oikoa mutkat suoriksi). Sekoita jauhetut kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta tasaisen ja tarttumattoman möntin. Kääri taikina kelmuun ja jätä tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkapohjan päälle. Leikkaa reunojen yli jäävä taikina pois. Tue reunat foliolla, jotta ne eivät valu esipaiston aikana alas. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmistele esipaiston aikana täytteet. Leikkaa tomaatit ja mozzarella siivuiksi. Hienonna basilika. Sekoita munat, kerma ja pesto keskenään ja mausta seos mustapippurilla, suolalla ja ripauksella kuivattua basilikaa. Ota pohja pois uunista ja asettele sen päälle limittäin tomaatti- ja mozzarellasiivuja. Ripottele päälle hienonnettu basilika ja kaada päälle muna-kerma-pestoseos. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele vielä halutessasi pinnalle tuoretta basilikaa (ja rucolaa). Voit tarjoilla piirakan lämpimänä tai kylmänä.

2 kommenttia:

  1. Täytyy nyt kommentoida, kun oon tätä reseptiä käyttänyt jo kolmesti ja hyvää tulee! Kiitoksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Aina niin mukavaa kuulla, että näitä mun resepetejä joku muukin käyttää. :) Ja hei hyvä muistutus itselle - pitää tehdä itekin tätä uudestaan!

      Poista