6.7.2014

Kesän (tähän mennessä) parhaat jäätelöpuikot

Jee, jäätelökelit ovat täällä taas! Olen jo pitkään halunnut tehdä Virpi Mikkosen herkullisen näköisiä banaanijäätelöitä, ja nyt oli oiva aika kokeilla niitä. Muokkasin reseptiä hieman omaan makuuni sopivammaksi ja voi pojat, että näistä tuli loistavia. Kun maistoin tehosekoittimen pohjalle jääneitä rippeitä, aloin vaan hyrrätä onnesta ja tiesin, että näistä jädeistä tulisi hitti. Makea banaani sopii loistavasti yhteen vaniljan ja mantelin kanssa. Ja haloo, nämä herkut on vielä kuorrutettu raakasuklaalla! Nyt jäätelö kouraan ja pihalle!

Suklaiset banaanijäätelöpuikot
jäätelö:
2 kypsää banaania
2 rkl manteleita
2 rkl mantelivoita
0,5 dl vettä
2 rkl tocoa
1 tl raakakaakaojauhetta
1 tl juoksevaa hunajaa
30 tippaa vanilja-steviaa
0,5 tl vaniljajauhetta
2 rkl hasselpähkinärouhetta

kuorrute:
0,5 dl raakakaakaomassaa
2 rkl kookosöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
15 tippaa vanilja-steviaa
2 tl lucumaa
ripaus suolaa
mantelirouhetta

Laita banaanit, mantelit, mantelivoi ja vesi tehosekoittimeen ja surrauta sileäksi. Sekoita joukkoon toco, raakakaakaojauhe, juokseva hunaja, vanilja-stevia ja vaniljajauhe. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe ja sekoita lusikan avulla muun massan joukkoon. Kaada jäätelömuotteihin ja laita pakkaseen yöksi (tai niin pitkäksi aikaa, että jäätelö on kunnolla jähmettynyt).

Raasta raakakaakaomassa ja sulata se kookosöljyn kanssa vesihauteessa. Kun massa on juoksevaa, lisää hunaja ja vanilja-stevia. Sekoita lopuksi joukkoon lucuma ja ripaus suolaa. Poista jäätelöt muoteistaan ja lusikoi sulaa suklaamassaa jäätelöiden päälle. Kuorrute jähmettyy sekunneissa, joten lisää mantelirouhe nopeasti. Tarjoile heti tai laita pakkaseen odottelemaan seuraavaa herkkuhetkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti