10.8.2014

Banaanipannarit

Jos nyt et sattunut asumaan viime vuotta tynnyrissä, olet kuullut näistä ihmeellisistä kahden raaka-aineen pannareista. Olen tehnyt näitä aina silloin tällöin aamupalaksi, kun ostamani banaanit ovat ehineet kypsyä liikaa. Näihin pannareihin mustuneet banaanit sopivat paremmin kuin hyvin. Taikinan voi maustaa esimerkiksi kanelilla, mutta sokeria ei kannata missään nimessä lisätä - banaanipannarit kun ovat sellaisenaan jo tosi makeita. Paistaminen vaatii hieman taitoa ja kärsivällisyyttä, sillä nämä ovat herkempiä hajoamaan ja palamaan kuin tavalliset vehnäjauholla tukevoitetut pannarit. Lämpö kannattaa pitää hieman tavallista matalammalla ja antaa lettujen paistua rauhassa hieman pidempään. Lettupannu helpottaa paistamista huomattavasti! On muuten kätevää tehdä taikina tehosekoittimessa, sillä kannusta on helppo kaataa suoraan sopiva määrä taikinaa pannulle. Tästä lähtien teen kyllä ihan peruslettujenkin taikinan tehosekoittimella!

Banaanipannarit
2 banaania
4 munaa
(ripaus kanelia, kardemummaa ja/tai vaniljajauhetta)

+ voita paistamiseen

Sekoita banaanit, munat ja haluamasi mausteet tehosekoittimessa sileäksi taikinaksi. Paista lettupannulla runsaassa voissa hieman pidempään ja matalammalla lämmöllä kuin perinteisiä lettuja paistaessa. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti