5.8.2014

Paras tapa säilöä (pieniä määriä) yrttejä

Minulle käy usein niin, että ostan yrttejä jotain ruokaa varten, mutta sitten niistä jääkin yli. Koska talouteni on varsin pieni, syömme usein samaa ruokaa monena päivänä, ja yrttien jämät ehtivät nuupahtamaan ennen seuraavaa kokkailukertaa. Yrttien näivettyminen tietysti harmittaa vietävästi ja pyrin välttelemään ruoan hukkaan heittämistä kaikin keinoin.

Jos tietää, että ei ehdi käyttämään kaikkia yrttejä muutaman päivän sisällä, kannattaa ne pakastaa vielä silloin, kun ne ovat hyvässä hapessa. Yrttejä voi toki pakastaa ihan sellaisenaan ilmatiiviissä pusseissa, mutta mielestäni paras tapa on tehdä yrttiöljykuutioita. Ja sehän tapahtuu näin:

Hienonna yrtit pieneksi ja laita jääpalamuotteihin. Kaada päälle oliiviöljyä ja pakasta. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää öljyn sijasta vettä tai vaikkapa kasvislientä.) Siirrä jäätyneet palat myöhemmin esimerkiksi minigrip-pusseihin, niin ne vievät pakastimessa vähemmän tilaa ja saat jääpalamuotit taas käyttöösi.

2 kommenttia:

  1. ompa kiva idea! mullakin jää yrittejä aina yli, mutta tässä ratkaisu!

    VastaaPoista