16.9.2014

Flunssaa vastaan parsakaalilla

Olen ollut viikon ajan flunssassa ja kurkussa asustelee vieläkin ikävä kaktus. Koska makuaisti on jäähyllä, olen syönyt melko voimakkaasti maustettuja ruokia, kuten tätä valkosipulilla ja chilillä maustettua parsakaalia. Nam, niin hyvää (ja avaa kyllä röörit)! Tää ruoka on testattu myös terveenä ollessa, ja toimii mielestäni erittäin hyvin nopeana lounaana.

Parsakaalia tulisessa valkosipulikastikkeessa
1 parsakaali
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkiväärimurskaa
1,25 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kasvisfondia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria
chilihiutaleita
chilijauhetta
1,5 rkl rypsiöljyä
0,5 rkl seesamiöljyä

Pilko parsakaali. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta hienolla terällä pieni pala inkivääriä. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään, lisä joukkoon valkosipulimurska, inkiväärimurska, kasvisfondi, soijakastike, fariinisokeri ja maun mukaan chilihiutaleita ja chilijauhetta. Kuumenna pannu ja lisää rypsi- ja seesamiöljy. Paista parsakaalia muutama minuutti. Lisää sitten kastike ja paista vielä hetki, kunnes parsakaali on sopivan kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti