14.9.2014

Helpot banaanimuffinssit raikkaalla sitruskuorrutteella

Ystäväni tekaisi eräisiin illanistujaisiin herkullisia banaanimuffinsseja, joiden sitruunakuorrutus oli viedä kielen mennessään. Siinä vaiheessa kun kurotin ottamaan kolmatta muffinssia, tuli mieleen, että näiden resepti olisi kiva saada itselle. Kuulemma alkuperäinen resepti oli löytynyt Yhteishyvän sivuilta, mutta ystäväni oli päätynyt muokkaamaan reseptiä hieman. Unohdin sitten kysyä tarkemmat ohjeet muutoksista, ja päädyin soveltamaan oman versioni. Hyviä tuli! 

Banaanimuffinssit sitruskuorrutteella
taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
~ 1,8 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta
3 banaania
1 muna
0,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
80 g voita

kuorrute:
1 appelsiinin kuori
1 rkl appelsiinimehua
1,5 rkl sitruunamehua
~ 4 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon muna ja mantelimaito. Sekoita kuivat aineet banaani-munaseokseen. Sulata lopuksi voi ja sekoita taikinan joukkoon. Lusikoi taikina silikonisen muffinssipellin koloihin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Pese appelsiini hyvin. Raasta sen kuori hienolla terällä. Purista appelsiinista 1 rkl mehua ja sitruunasta 1,5 rkl mehua. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Aseta muffinssit esimerkiksi leivinpaperin päälle ja levitä kuorrute niiden päälle. Kun kuorrute on hieman jähmettynyt, nosta muffinssit tarjoilulautaselle. Säilytä muffinssit jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos! Juu siis mulla onkin tuossa postauksessa tuo sama linkki. :) Mulle ainakin linkki näkyy ihan selkeästi erilaisena kuin muu teksti, ilmeisesti lukijoille ei..? Pitääpä perehtyä taas tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan, että miten saan linkit näkymään lukijoillekin paremmin. :)

    VastaaPoista
  2. Totta tosiaan, linkki onkin upotettu tekstin taakse. Nyt kun katsoo, niin kyllähän se hieman harmaasävyisenä erottuu muusta tekstistä, mutta ohjetta vilkuilemalla se ei ainakaan omalta näytöltäni ensimmäiseksi erotu, vaan vaatii tarkempaa tarkastelua. Pikkujuttuja :) Kiitos inspiroivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, no hyvä kun tuli tämä selville! Olen bloggerin asetuksista säätänyt, että kaikki linkit näkyisivät automaattisesti selkeästi eri värisinä kuin muu teksti, mutta ilmeisesti tämä ei ole toiminutkaan kunnolla. :)

      Poista