2.9.2014

Paprikahummus ja pitakolmiot

Paahdetuilla paprikoilla maustettu hummus on kerta kaikkiaan dippien aatelia. Se maistuu todistetusti myös niille, jotka eivät pidä perinteisestä hummuksesta. (Tämä on oikeastaan harmillista, koska en saakaan enää syödä koko annosta yksinäni, vaan Mikki haluaa osingoille, heh.) Sillä aikaa kun minä puuhasin paprikahummuksen parissa, Mikki pyöräytti dipin kaveriksi söpöjä pitakolmioita. Pitakolmioiden resepti on suoraan Kaakao kermavaahdolla -blogista. Nämä pinnalta rapeat pienet leivät olivatkin juuri sopiva pari makeahkolle dipille. Pitakolmiot toimivat myös älyttömän hyvin tsatsikin kanssa, kannattaa kokeilla!

Paprikahummus
2 paprikaa
1 tlk (380 g/230 g) kypsiä kikherneitä suolaliemessä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
juustokuminaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna uuni grillivastuksilla 200 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoret ylöspäin ja paahda uunissa niin kauan, että kuoret alkavat mustumaan. Siirrä paprikat kuumina kannelliseen rasiaan ja anna jäähtyä (rasiaan kerääntyvä kosteus helpottaa kuorien irrottamista). Revi paprikoiden kuoret irti (ei ole niin nuukaa, vaikka kuorta vähän jäisikin). Valuta kikherneet ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi. Laita pinnalle vielä hieman oliiviöljyä ja ripaus paprikajauhetta.

Pitakolmiot
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl unikonsiemeniä

Sekoita kulhossa jauhot, kuivahiiva ja suola, lisää jogurtti. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes siihen syntyy kunnon sitko. Lisää sitten oliiviöljy ja unikonsiemenet ja vaivaa vielä niin kauan, että ne sekoittuvat kunnolla taikinaan. Laita kulhon päälle leivinliina ja anna kohota 1 tunti.

Kauli kohonnut taikina hieman alle sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörän tai veitsen avulla pieniä kolmioita. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, sirota päälle hieman jauhoja ja anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Paista 210 asteessa noin 10 minuuttia. Jos haluat leipiin ekstrarapean pinnan, kaada uunin pohjalle puoli desiä vettä samalla kun laitat leivät uuniin.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joskus tarvitaan vain yksi sana, ja toi sun slurps on aika hyvin valittu. ;)

      Poista
  2. Tää menee kyllä joskus kokeiluun, mahtava kokonaisuus! :D

    VastaaPoista