24.10.2014

Helppo suklaakakku, joka vie kielen mennessään

Leivoinpa tässä aivan loistavan suklaakakun sen kunniaksi, että sain eilen ajokortin, jee! Tai no leivoin tämän kyllä jo etukäteen ennen inssiä, että jos en pääsekään läpi, niin siinä tapauksessa on hyvä lohdutuskakku jääkaapissa odottamassa. Mutta kortti on nyt taskussa ja ihanaa suklaakakkua saa nautiskella hymyssä suin! Mikin sanojen mukaan "osaan nyt todistetusti ajaa autolla ja leipoa hyvää kakkua".

Tämä suklaakakku on naurettavan helppo valmistaa ja voi pojat, se on niiiiiiiin hyvää. Rakenteeltaan kakku on tiivis ja kostea, sellainen mutakakkumainen. Maun kannalta on ehdottoman tärkeää, että käyttää tummaa suklaata, vaikka ei yleensä siitä pitäisikään. Olen kokeillut reseptiä myös maitosuklaalla, ja lopputulos oli niin äklö, että jäi syömättä. Reseptissä käytetään myös suolaa ja chilijauhetta, ja näiden ainesten tarkoitus on korostaa suklaan makua. Toki jos haluaa oikeasti hieman potkua kakkuun, voi sitä chiliä ripotella vähän raskaammallakin kädellä taikinan joukkoon. Kannattaa maistella, ettei kuitenkaan tule liian ärhäkkää.

Mielestäni kakku vain paranee vanhetessaan, joten se kannattaa tehdä jääkaappiin tekeytymään ainakin päivää ennen tarjoilua.

Helppo suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta

Sulata tumma suklaa ja voi isossa kattilassa matalalla lämmöllä - varo, ettet polta pohjaan! Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, ja lisää lopuksi vehnäjauhot, ripaus suolaa ja ripaus chilijauhetta. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Seuraile kakun väriä paiston aikana - jos pinta alkaa tummumaan liikaa, voit laittaa päälle palan leivinpaperia tai foliota suojaksi. Kun otat kakun uunista, se saa olla keskeltä hyllyvä. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi suklaakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

*     *     *

Itse tein kakun kaveriksi superhelpon suklaakastikkeen. Ensin leikkasin pari riviä Fazerin sinistä pieneksi rouheeksi. Sitten kuumensin noin 0,75 dl kuohukermaa kattilassa ja sekoitin suklaan kerman joukkoon. Lopuksi lisäsin ripauksen suolaa ja annoin kastikkeen hieman jäähtyä ennen tarjoilemista. Helppoa kuin mikä! Ja hyvää!

6 kommenttia:

  1. Nams, tätä voisi joskus kokeilla! :) Jossain kohti tein suklaaleivoksia ja -kakkuja vähän kyllästymiseenkin asti mutta nyt viimeaikoina taas ovat mieleen hiipineet kaikki ihanat suklaaherkut. Onneksi on Halloween, pikkujoulukausi ja lopulta joulu lähenemässä ;) Ja kai tämä masentava syksy/talvi on sallittua maraton-leivonta aikaa ihan ilman juhlavampaakaan syytä, right? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! :D Tykkään kyllä käyttää suklaata leivonnassa, mutta koska oma suklaakiintiö tulee aika pienestä määrästä täyteen, niin tulee näitä suklaaherkkuja tehtyä aika harvakseltaan. Pitäisi keksiä jostain lisää syöjiä, niin voisi kokeilla kaikkia uusia reseptejä eikä sitten kaikki jäis itelle syötäväksi. :)

      Poista
  2. Hei kiitos tästä, nyt alkoi kamalasti tehdä mieli suklaakakkua ;)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut ajokortista!
    Pitääpä ehdottomast joskus kokeilla tätä suklaakakkua ::)

    VastaaPoista