11.10.2014

Itse tehty graavilohi

Graavilohi on niin hyvää. Mielestäni se on parhaimmillaan tumman leivän päällä, nam! Graavilohen tekeminen kotona on todella helppoa ja tulee paljon edullisemmaksi kuin valmiiksi graavatun lohen ostaminen. Tarvitset vain suolaa, sokeria ja tilliä. Niin ja kelmua, johon kala sitten kääritään... Mua huvitti, kun meidän kelmuvarasto oli vihdoinkin päässyt loppumaan. Mikki osti joskus vuosia sitten vahingossa vaikka kuinka monta pakettia kelmua ja olin jo luullut, ettei ne lopu ikinä. Ekalla kerralla oli vissiin ollut joku kolmen paketin tarjous ja sitten toisella kauppareissulla oli tarkoitus ostaa foliota, mutta se oli erehtynyt ottamaan taas sitä pirun kelmua. :D No, käärittiin lohi tällä kertaa folioon ja hyvää tuli niinkin.

Graavilohi
~ 300 g lohta
0,5 tl sokeria
(kuivattu) tilliä
~ 2 tl karkeaa merisuolaa

Poista lohesta ruodot ja suomut (nahkaa ei tarvitse poistaa). Kuivaa kalan pinta paperilla. Ripottele päälle sokeria, tilliä ja karkeaa merisuolaa. (Tarkoitus olisi, että suolaa on joka puolella, mutta ei nyt ihan sillä tavalla, että koko kala on kuorrutettu ronskilla suolakerroksella.) Kääri sitten lohi tiivisti kelmuun ja laita jääkaappiin pienen painon alle maustumaan noin 1 vuorokaudeksi. Ota sitten ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala viistoiksi ohuiksi siivuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti