14.10.2014

Kanafileet uunissa

Tässäpä simppeli ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Kanafileiden kanssa voi tarjota esimerkiksi kurkumalla värjättyä riisiä, niin saa ihanan värikkään annoksen. Mitään erillistä kastiketta ei välttämättä tarvita, sillä oliiviöljystä ja valkoviinistä muodostuu maukas liemi, jonka ansiosta ruoasta ei tule kuivaa.

Kanafileet uunissa
350-450 g ohuita broilerinfileitä
puolikas paprika
1 iso valkosipulinkynsi
reilu loraus oliiviöljyä
~ 1 dl valkoviiniä
tuoretta timjamia
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
puolikas sitruuna

Laita broilerifileet uunivuokaan. Pilko puolikas paprika paloiksi ja murskaa valkosipulinkynsi, levitä broilerin päälle. Kaada vuokaan loraus oliiviöljyä ja pyörittele se muiden ainesten joukkoon. Lisää vielä valkoviiniä, tuoretta ja kuivattua timjamia sekä suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruunasta lohkoja ja asettele päälle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia (huom. mitä isompia fileitä, sitä pidempi paistoaika - kovin paksut fileet voivat vaatia yli puolikin tuntia uunissa, jotta ne ehtivät kypsyä!). Tarjoa esimerkiksi kurkumalla keltaiseksi värjätyn riisin kanssa.

9 kommenttia:

  1. Erinomainen ja raikkaanmakuinen ruoka. Korvasin timjamin korianterilla, sekin toimi hyvin. Tätä tehdään toistekin: perhe tykkäsi.

    VastaaPoista
  2. Mieheni mielestä tämä on paras kanaruoka, mitä olen ikinä tehnyt :) Itse en osaa sanoa, kun olen kasvissyöjä :D

    -Päikkis-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Miehesi saa kyllä olla onnellinen, että jaksat laittaa hänelle erikseen sellaista ruokaa, mitä et itse syö. :)

      Poista
  3. 175 astetta 15 minuuttia - elleivät ole - lisäksi nuijittuja - ns. minuuttipihvejä, jäänevät raa'aksi sisältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyttää hyvin isoja ja paksuja kanafileitä niin voi toki olla, ettei tuo aika riitä. Aina kannattaa tietysti käyttää omaa harkintaa paistoajan suhteen! :) Mulle tuo 15 min on ainakin ollut keskikokoisille ja pienille fileille just sopiva.

      Poista
  4. Kiva, että tykkäsit ja mukavaa, kun tulit vielä kommentoimaan! :)

    VastaaPoista
  5. Kokeiltu ja hyväksi havaittu! (pidin suht ohuita uunissa joku 40min.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva, että tykkäsit! Muokkasin hieman reseptiä ja lisäsin paistoajasta huomautuksen, että paksummat fileet saattavat tosiaan vaatia juuri yli puoli tuntia kypsyäkseen kunnolla. :)

      Poista