13.12.2014

Aasialaiset broileripullat



Olen huomannut, että kun käyn kaupassa, haen yleensä vain ne tutut tuotteet enkä juuri edes katsele muita vaihtoehtoja. Viime kesänä olin kuitenkin kaupassa töissä ja löysin siellä hyllyjä täytellessä vaikka mitä uusia tuotteita, joita en ollut aiemmin hoksannut kokeilla. Minulla oli myös oiva tilaisuus päästä kurkistelemaan muiden ostoksia, kun keräilin asiakkaille valmiiksi heidän netissä tilaamansa ruoat. Huomasin silloin, että monien asiakkaiden ostoslistoilla oli broilerin jauhelihaa. Itse en ollut ikinä kyseistä tuotetta kokeillut, mutta ajattelin, että se on varmaan ihan kelpo tuote, kun näytti kerran olevan niin suosittua.

Nyt sitten itsekin ostin broilerin jauhelihaa ja päätin tehdä siitä niinkin mielikuvituksellista ruokaa kuin broileripullia. Pientä twistiä kuitenkin kehittelin annokseen ja maustoin pyörykät currytahnalla, kalakastikkeella ja korianterilla. Lisäksi tein kookosmaitopohjaista kastiketta, jota ei kuvassa juurikaan näy, koska pyörykät imaisivat sen sisuksiinsa. Koko setin tarjoilin keitetyn riisin kanssa. Hyvää oli!

Aasialaiset broileripullat 
pyörykät:
400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
1,5 dl korppujauhoja
1 rkl kalakastiketta
1 rkl punaista currytahnaa
1 sipuli
puoli nippua korianteria
mustapippuria 

kastike:
1 rkl seesamiöljyä
1,5 rkl punaista currytahnaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 rkl mantelivoita tai maapähkinävoita
1 rkl fariinisokeria
0,5 rkl soijakastiketta
chilihiutaleita
puoli nippua korianteria
loraus limen mehua

Tee ensin lihapullat. Sekoita jauheliha, muna, korppujauhot, kalakastike ja currytahna. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi ja hienonna korianteri, sekoita lihaseoksen joukkoon. Mausta pippurilla. Anna seoksen tekeytyä hetki ja pyörittele siitä sitten leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pyöryköitä. Paista 190 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet mukavasti väriä pintaan.

Kun lihapullat ovat uunissa, tee kastike. Kuumenna iso pannu ja lisää seesamiöljy. Paista punaista currytahnaa hetki öljyssä ja lisää sitten kookosmaito, mantelivoi, fariinisokeri ja soijakastike. Lisää lopuksi maun mukaan chilihiutaleita, hienonnettua korianteria ja loraus limen mehua. Kun broileripullat ovat kypsiä, lisää ne kastikkeen joukkoon ja pyörittele niin, että kastiketta on joka puolella. Tarjoa riisin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Hei!! Kokeilin tätä ja ai että tuli sitten huippuhyvää!! Lihapulliin silppusin vielä puolikkaan paprikan. Ei jää viimiseksi kerraksi.

    VastaaPoista
  2. Kivan oloinen resepti, pitääpäs pistää tämä muistiin. :)

    VastaaPoista