8.12.2014

Itse tehty wienernougat

Aah, loma! Tää onkin viimeinen kerta pitkään aikaan, kun on lomaa - seuraavan kerran, kun mulla on vapaata, niin olenkin vaan työtön. :D Opiskelut on nimittäin ensi kevään harjoittelua vaille paketissa ja ensi kesänä pitäisi valmistua, jee. Mutta eipäs puhuta kesästä vaan joulusta!

Joulu on vuoden tunnelmallisinta aikaa ja rakastan kaikkia jouluvalmisteluja (kyllä, pitäkää vaan mua pöhkönä, mutta rakastan myös joulushoppailua ja aatonaattona ruokaostosten tekemistä). Koska Pandan juhlapöydän konvehdit ja perus-Fazerit ovat vuosien kuluessa alkaneet kyllästyttämään, olen muodostanut perinteeksi tehdä joulun alla itse makeisia. Pitäähän jouluna nyt suklaata saada.

En ollut syönyt ikuisuuksiin wienernougat'a, mutta muistelin sen olevan suurta herkkua, joten päätin kokeilla. Ja nam! Sen valmistaminen oli tosi helppoa ja nopeaa ja lopputulos ylitti kaikki odotukset. Kriittisen yleisön mielestä oli jopa parempaa kuin alkuperäinen, joten nappiin meni. Itse tehty wienernougat on myös loistava joululahja, joten ei muuta kuin hihat heilumaan ja oma makeistehdas pystyyn!

Wienernougat
100 g mantelilastuja
250 g nougatia (5 kpl Marabou Dubbel Nougat)
100 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
1 rkl voita

Vuoraa valmiiksi noin 25 x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Paahda mantelilastuja hetki kuumalla ja kuivalla pannulla. Sekoittele koko ajan ja varo polttamasta! Siirrä mantelilastut jäähtymään. Pilko nougat ja suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa, lisää nokare voita ja sekoita joukkoon. Kaada paahdetut mantelilastut seoksen joukkoon ja levitä massa vuokaan. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Moikka!

    Kiitos ihanasta blogista, eilen tänne eksyin ensimmäistä kertaa ja heti piti kokeilla carbonara-ohjetta. Ja tuli niin hyvää, että huhhuh! Ja listalle nousi vaikka kuinka monta muutakin reseptiä, joita on pakko päästä kokeilemaan piakkoin :)

    Tästä ohjeesta kysyisin, että mitä maitosuklaata ja tummaa suklaata käytit? Niissäkin kun on aika paljon eroja, joten olisi kiva löytää heti hyvä kombinaatio. Ja säilyyköhän suklaa sulamatta paketissa vai pitääkö paketti pitää viime hetkeen asti jääkaapissa piilossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun olet löytänyt blogiini! :) Käytin tässä ihan Fazerin sinistä ja tummaa suklaata (joka ei tosin kovin tummaa ole). Jos vain mahdollista, niin kannattaa säilyttää viimeiseen asti jääkaapissa tai jossain viileässä paikassa. Ei nämä nyt miksikään lätäköksi sula, mutta meillä ainakin suklaa alkoi olla aika sottaista, kun oli ollut reilun tunnin huoneenlämmössä. Jos paketin piilotteleminen jääkaapissa on haastavaa, kannattanee jättää reseptistä voi pois ja lisätä hieman tumman suklaan osuutta ja jos vielä jaksaa, niin yrittää temperoida suklaa, jolloin se säilyisi paremmin huoneenlämmössä. :)

      Poista
  2. Wiener Nougat on mun suurta herkkua, kiitos tästä ohjeesta! Pakko kokeilla tässä joulun alla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Wienernougat on kyllä yksi parhaimmista jouluherkuista! :)

      Poista
  3. Viime jouluna tein itse Daimia ja nyt voisi olla tämän vuoro :) Äitini tykkää wienernougat'sta hirmuisesti, joten hän saa toimia "laaduntarkkailijana". Suuren suuri kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, mäkin voisin kokeilla seuraavaksi Daimia! Itse en muista tarkalleen, miltä Fazerin Wiener Nougat maistuu, mutta mun laaduntarkkailijat väittivät, että näiden itse tehtyjen maku on hyvin lähellä alkuperäistä. Toivottavasti maistuu teillekin! :)

      Poista