12.12.2014

Ooh, mitkä konvehdit!

Olen innostunut tekemään itse konvehteja ja tässä on viime aikoina tullut testailtua vaikka mitä eri sortteja. Viime vuonna tein joulun alla suorastaan jumalaisia Baileys-konvehteja. Niiden maun voittanutta ei kyllä mielestäni voi löytyä mistään, mutta tässä on kuitenkin varsin hyvä kilpailija: suklaakonvehdit suolatulla kinuskitäytteellä ja suolakiteillä. *SLURPS NAM* Jos et ole aiemmin kokeillut suolattua suklaata, olet missannut paljon. Suolan käyttäminen voi kuulostaa oudolta, mutta suola korostaa suklaan makua ja pienet kiteet ovat todella herkullisia makean täytteen rinnalla.

Reseptistä tulee noin 25 konvehtia.

Suolatut kinuskikonvehdit
suklaakuoret:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
nokare voita
suolaa

päälle:
pieniä suolakiteitä

Tee ensin kinuski. Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokerit. Anna kiehahtaa ja keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen 5-7 minuuttia, kunnes kinuski on selvästi paksuuntunut, mutta ei ole vielä "pallovaiheessa" (eli ei muodostaa selkeää palloa, kun tiputat kinuskia kylmään veteen). Kun kinuski on sopivan paksuista, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon nokare voita ja suolaa maun mukaan.

Pilko suklaat ja sulata ne vesihauteessa. Temperoi suklaa eli lämmitä ensin noin 46 asteeseen - jäähdytä sitten nopeasti (esim. kylmässä vesihauteessa) noin 27 asteeseen ja lopuksi vielä lämmitä noin 30 asteeseen.

Lusikoi suklaata konvehtivuokiin noin 1/3 korkeudelle. Ota pieni (käyttämätön!) sivellin ja levitä suklaa konvehtivuokien reunoille. Siirrä jääkaappiin 10-15 minuutiksi, kunnes suklaa on jähmettynyt. Lusikoi sitten kinuski vuokiin, mutta ei ihan täyteen asti! Lopuksi lusikoi suklaata kinuskin päälle, täytä vuoat piripintaan asti. Ripottele päälle pieniä suolakiteitä. Laita jääkaappiin jähmettymään.

2 kommenttia:

  1. Näitä haluisin kyl kokeilla, mut nyt kuulostaa jo ihan liian haastavalta ja pilaantumisalttiilta reseptiltä.. :D Enpä ole ennen temperoinnista kuullutkaan, mikä on tuollaisen käsittelyn tarkoitus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos suklaan vaan sulattaa, se sulaa nopeasti huoneenlämmössä ja voi muuttua sameaksi/harmahtavaksi. Temperoitu suklaa säilyy huoneenlämmössäkin rapsakkana ja on upean kiiltävää. Temperointi on kyllä aika kinkkistä ja itse olen siinä onnistunut vaihtelevalla menestyksellä. Mutta kokeile ihmeessä reseptiä! Jos temperointi tuntuu liian haastavalta, voit vain sulattaa suklaan ja skipata muut vaiheet! Säilytä siinä tapauksessa valmiit konvehdit jääkaapissa. :)

      Poista