4.2.2015

Runebergin tortut

Ystäväni mielestä Runebergin tortut päihittävät laskiaispullat, joulutortut, vappumunkit ja kaikki muutkin teemaleivonnaiset mennen tullen. Itse en tykkää yhtään punssista tai mitä litkua se nyt onkaan, jolla näitä yleensä kostutetaan, ja vadelmahilloakin on aina liian vähän. Mutta onneksi tästä klassikosta voi tehdä kotona juuri sellaisen version kuin haluaa. Jätin siis turhat kostutukset pois ja lisäsin muffinssien sisälle maistuvan vadelmasydämen. Kelpaa! Tai oikeammin, kelpasi, nämä herkut ehdittiin nimittäin jo syödä pois. :)

Runebergin tortut
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl mantelirouhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
paistonkestävää vadelmamarmeladia 

päälle:
vadelmamarmeladia
pikeeriä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paina muffinsseihin kolo jauhotetulla sormella ja lisää jokaiseen koloon noin 1 tl vadelmamarmeladia. Paista 200 asteessa noin 14 minuuttia. (Paiston aikana marmeladi voi painua näkymättömiin, tämä on ihan ok.) Anna jäähtyä kunnolla. Paiston jälkeen lusikoi muffinssien päälle vielä lisää vadelmamarmeladia ja pursota ympärille pikeeriä (tai ihan vaan vesi-tomusokeriseosta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti