19.2.2015

Värikäs kasvispiirakka

Töihin piti keksiä jotain evästä ja kaapista sattui löytymään punaista ja keltaista paprikaa sekä parsakaalia, joten päätin tekaista mukavan värikkään kasvispiirakan. Maku oli kyllä muuten ihan kohdillaan, mutta kiireessäni en ilmeisesti ollut levittänyt täytteitä kovin tasaisesti ja olin jättänyt itselleni aikas kivan yllätyksen... suurin piirtein kaikki valkosipulit löytyi nimittäin samasta kohdasta. No ei siinä mitään, vähän vaan irvistelin yhden haukkauksen jälkeen, mutta muuten oli herkullista! :D
 
Parsakaali-paprikapiirakka
pohja:
125 g voita
3 dl hiivaleipäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
tilkka kylmää vettä

täyte:
1 parsakaali
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus rypsiöljyä

2 munaa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

päälle:
2-3 dl juustoraastetta

Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja pyöräytä tasaiseksi taikinapalloksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Leikkaa parsakaali ja paprikat pieniksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla. Paista myös parsakaalia ja paprikoita muutama minuutti, jotta ne ehtivät hieman pehmetä ennen uunissa paistamista. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet keskenään ja kaada sitten kasvisten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti