11.6.2015

Lohi-bisque eli soseutettu kalakeitto

Harvemmin sitä ruokaa ajatellessa tulee mietittyä muuta kuin makua ja ulkonäköä. Joskus kuitenkin itse ruoan nimi kiinnittää huomion. Näin suomeksi "soseutettu lohikeitto" kuulostaa kieltämättä epäilyttävältä vauvanruokamössöltä, kun taas ranskaksi "bisque" saa aikaan huomattavasti houkuttelevamman ja hienostuneemman mielikuvan kyseisestä annoksesta. No antoi tälle minkä nimen tahansa, niin tärkeintä on tietysti se maku - ja se on tässä sopassa just eikä melkein kohdillaan. Niin herkullista! Resepti on hieman mukailtu versio The Food Foxin ohjeesta.

Huom. Halutessasi voit paistaa osan lohesta pannulla ja lisätä sattumiksi keittoon!

Lohi-bisque
200 g herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 l kevytmaitoa
3 rkl  kasvisfondia (tai kalafondia)
500 g paseerattua tomaattia
450 g lohta
0,75 dl kermaa
1 tl sokeria
0,75 tl worcesteria
1 rawit-chili
suolaa
pippuria
(persiljaa)

Pilko herkkusienet, kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna iso kattila ja paista sieniä ja sipulia tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja maissitärkkelys, sekoita hyvin. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisfondi ja paseerattu tomaatti, kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa tällä välin lohi kuutioiksi ja lisää sitten keittoon. Anna porista, kunnes lohi on kypsää. Lisää kerma, sokeri, worcester ja pieneksi pilkottu chili. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Kuumenna taas kiehuvaksi ja maista, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa kuumana esim. lehtipersiljan ja tuoreen leivän kera.

2 kommenttia:

  1. Voipi muuten olla hyvä kesäruoka koska sitä iänikuista grillaamista ei jaksa kukaan eikä oikein kuumalla kelillä pysty syömään mitään raskasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Itsellä kun ei ole grilliä lainkaan käytettävissä, niin tällaiset vähän kevyemmät, mutta kuitenkin täyttävät annokset tulee todellakin tarpeeseen. :)

      Poista