1.8.2015

Helppo vadelmajäätelökakku

Yleensä pakastaminen vie osan mausta, mutta tällä kertaa meni toisinpäin. Kun maistelin tekovaiheessa tätä jäätelömassaa, ajattelin, että maku on niin mieto, että maistuukohan tämä valmiina juuri millekään. Yllätyin sitten kovasti, kun sain palan valmista jäätelökakkua - vadelman maku oli varsin intensiivinen ja huomattavasti parempi kuin ennen pakastusta. Ihme juttu. Tuo vaniljainen marenkikuorrutus on muuten törkeän hyvää. Koska ei saatu tuhottua koko kakkua kerralla, jouduin pakastamaan sen uudestaan ja myös marenki selvisi koetuksesta kiitettävästi. Alkuperäinen resepti on Passion 4 baking -blogista.

Vadelmajäätelökakku
400 g tuoreita vadelmia
1 sitruunan mehu
5 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
3 keltuaista 

marenkikuorrute:
3 valkuaista
190 g sokeria
puolikas vaniljatanko

Laita vadelmat ja sitruunamehu blenderiin ja soseuta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita eri kulhoon kondensoitu maito ja keltuaiset ja vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on kuohkeaa. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Laita pakkaseen ainakin 6 tunniksi.

Laita valkuaiset ja sokeri isoon kuumuutta kestävään kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä irti siemenet, lisää kulhoon. Laita kattilaan vettä ja kuumenna höyryävän kuumaksi, ei kuitenkaan kunnolla kiehuvaksi. Laita kulho kattilan ylle ja vatkaa käsin 4 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos siivilän läpi toiseen kulhoon/yleiskoneeseen ja vatkaa koneella vielä 7 minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt.

Ota jäätelökakku huoneenlämpöön sulamaan. Laita marenki pursotuspussiin ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla. (Mulla jäi marenkia vähän yli, joten pursotin loput pellille ja paiston pieniä minimarenkeja.)

2 kommenttia:

  1. Ahh ihana idea! Marenkia jäätelön päälle nam! Ja mitkä värit <3

    VastaaPoista