19.8.2015

Mausteinen lohi linssimuhennoksella

No johan tänne pukkaa lohireseptejä... Mutta aivan kuten eräs lukija sanoi, hyviä lohireseptejä ei voi koskaan olla liikaa! Olen täysin samaa mieltä, joten tässäpä olisi taas yksi vaihtoehto. :)

Linssimuhennos
0,5 sipuli
1 pieni porkkana
0,5 paprika
2 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl curryjauhetta
6 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
1,75 dl punaisia linssejä
suolaa
pippuria

Leikkaa puolikas sipuli, porkkana, puolikas paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulit. Raasta pala inkivääriä hienolla terällä. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää porkkana- ja paprikakuutiot, paista vielä muutama minuutti. Ota kasvikset pois kattilasta ja siirrä syrjään odottamaan. Laita kattilaan valkosipuli, inkivääri ja curryjauhe, paista korkeintaan minuutti, etteivät ainekset pala. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Anna porista ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. (Linssien kiehuessa voit valmistaa lohen.) Lisää lopuksi aiemmin paistamasi kasvikset ja tomaatit linssien joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Mausteinen lohi 
2 x 150-200 g lohifilettä
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkumaa
0,25 tl cayenne-pippuria
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
+ paistamiseen rypsiöljyä

+ tuoretta korianteria
+ limelohkoja

Sekoita kaikki mausteet keskenään lautasella. Pyörittele lohifileet mausteseoksessa niin, että joka puolella on kunnon kerros. Kuumenna paistinpannu (älä pidä levyä ihan kuumimmalla mahdollisella asetuksella, jotta mausteet eivät palaisi), lisää loraus öljyä ja paista lohifileitä molemmilta puolilta muutama minuutti.

Tarjoile linssimuhennoksen, tuoreen korianterin ja limelohkojen kera.

4 kommenttia:

  1. Kiitos!
    Olen nimittäin viime aikoina alkanut syömään kalaa yhä enemmän ja enemmän mikä taasen johtuu siitä että mä olen jotenkin kyllästynyt lihaan. Onhan se ihan hyvää mutta kala on siinä mielessä parempaa että sillä lähtee nälkä mutta kalan syömisestä ei saa samanlaista ähkyä kuin lihasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, että vastaamisessa kesti... olen pitänyt pientä blogitaukoa. :) Kyllä kunnon liha on aina silloin tällöin hyvää, mutta itse suosin yleensä kalaa. Kiva, jos olet löytänyt täältä kokeilemisen arvoisia reseptejä! :)

      Poista
  2. Moikka!
    Oon aivan rakastunut tähän blogiin ja innoissani ootan että pääsen kokeilemaan vielä enemmän reseptejä, kiitos! Mulla olis muuten ehdotus/ toive. Eli tosiaan kun joulu on tulossa niin aattelin että olisi kiva leipoa/ tehdä jotain itse joululahjaksi (erityisesti anopille) niin olisi kiva jos voisit toteuttaa joitakin reseptejä, jotka soveltuis siihen :D En tiedä ymmärsitkö mitä meinasin ja oon vähän etuajassa. Rocky road (vai miten kirjoitetaankaan) tuli sun resepteistä ekana mieleen mikä vois soveltua siihen.

    Mukavaa syksyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Kivaa, jos olet innostunut kokeilemaan reseptejäni. :) Oon itsekin ajatellut tekeväni tänä vuonna jouluksi ruokapainotteisia lahjoja, joten yritän päivitellä reseptejä sen verran ajoissa blogiin, että niistä voisi joku muukin hyötyä... :) Erilaisia keksejä ja konvehteja aattelin ainakin tässä syksyn mittaan testailla! Mukavaa syksyä sinullekin!

      Poista