17.8.2015

Pieni appelsiini-chili-mutakakku

Olen tehnyt aiemminkin appelsiinilla maustettua mutakakkua, mutta viime kerralla appelsiinin maku jäi turhan pliisuksi. Tällä kerralla käytin saman verran appelsiininkuorta, mutta itse taikinaa tein vain 2/3 alkuperäisestä ohjeesta. Koska olen chilihullu, en malttanut olla lisäämättä myös ripausta chiliä. Ja oi kyllä, ding ding ding, we have a winner, bingo, heureka ja mitä näitä nyt on. Mutakakusta tuli yksi parhaimmista, ellei paras, mitä olen koskaan maistanut. Ei muuten kannata yhtään pelätä chilin lisäämistä taikinaan, sen tarkoitus ei tässä tapauksessa ole polttaa kenenkään suuta, vaan tuoda suklaan ja appelsiinin makua paremmin esiin. Voin luvata, että toimii. :)

Appelsiini-chili-mutakakku
1 iso appelsiini
130 g tummaa suklaata
130 g voita
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa
chilijauhetta
ripaus suolaa
+ tomusokeria

Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori (vain oranssi osa) hienolla terällä. Laita suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste, tomusokeri ja vehnäjauhot. Lisää koko ajan sekoittaen munat. Mausta lopuksi ripauksella chilijauhetta ja suolaa. Kaada korkeintaan 21 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja paista 150 asteessa noin 18 minuuttia. Irrota reunavuoka ja anna jäähtyä. Mutakakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä yön yli jääkaapissa, mutta tarvittaessa voit tarjoilla sen myös hieman lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti