26.9.2015

Piparkakkupirtelö

Joka syksy ruoanlaitossani tapahtuu sama muutos. Kanelin ja kardemumman kulutus kasvaa moninkertaiseksi ja keittiössä leijailee alituiseen noiden taivaallisten mausteiden kotoinen tuoksu. Käytän niitä intialaisiin curryihin, leivonnaisiin sekä erilaisiin juomiin. Voisi luulla, että alkaisi jo kyllästyttää, mutta kun ei niin ei. Mitäpä sitä turhaan vaihtamaan voittaja-yhdistelmää, kun se sopii niin moneen ja maistuu aina herkulliselle.

Kun törmäsin Hannan soppa -blogissa "piparishake"-nimiseen reseptiin, se oli menoa. Onneksi kaikki tarvittavat ainekset löytyivät valmiiksi kaapista, joten pääsin heti testailemaan kyseistä juomaa. Ja oi nam, mikä maku! Katsokaa vaikka tuota raaka-ainelistaa, ei voi mennä pieleen. :)

Piparkakkupirtelö
2 jäistä banaania
4 dl mantelimaitoa
1 dl vettä
4 tuoretta taatelia
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,25 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

+ pinnalle kanelia

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surrauta tasaiseksi. Kaada laseihin, sirota pinnalle kanelia ja tarjoile heti.

4 kommenttia:

  1. Mullaki on kyllä kanelikardemumma-kausi menossa, liekkö joku yleinen syysjuttu! Mutta hei voiskohan nuo taatelit korvata jollain, mulla ei tuu ikinä ostettua noita mutta resepti vaikuttais tosi hyvältä >:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan voi kokeilla ilmankin taateleita tehdä, niistä tulee lähinnä hieman lisää makeutta. :)

      Poista
  2. Eih, kiitos kun jaoit tämän! Kuulostaa superherkulliselta, ja varmasti oli ruokaisaakin? :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä namia ja täyttävääkin. :) Eiku vaan kokeilemaan!

      Poista