1.11.2015

Blogi 2 vuotta & prinsessan uudet vaatteet

Wuhuu, blogini täyttää tänään 2 vuotta! Vieläkin huvittaa se, että pistin blogini pystyyn hetken mielijohteesta, kun välttelin gradun tekemistä ja ajattelin, että joskos sitä vaikka kokkailisi vähän ja pistäisi itselleen talteen hyviä reseptejä. Vakavasti harkitsin, laitanko blogia lainkaan julkiseksi vai pidänkö sivut vain omana tietonani. Noin parin viikon päästä tajusin, että reseptirepertuaarini oli varsin niukka - osasin tehdä ehkä 30 erilaista ruokaa ja sillä ei ruokablogin suhteen kovin pitkälle pötkittäisi. :D No, jatkoin keittiössä hääräämistä ja se kannatti. Viimeisen parin vuoden aikana olen kehittynyt huimasti niin kotikokkina kuin valokuvaajana. Blogi innostaa minua jatkuvasti kokeilemaan uusia juttuja. Sen ansiosta olen monesti onnistunut ylittämään itseni ja ennen kaikkea saanut nauttia aivan taivaallisen hyvästä ruoasta.

Olen vieläkin ihan ällikällä lyötynä kävijämääristä ja ihanista kommenteista, joita olette jaksaneet minulle kirjoitella. On ihan käsittämättömän hienoa, miten moni on kertonut löytäneensä blogistani inspiraatiota ja uusia luottoreseptejä. SYDÄMELLINEN KIITOS KAIKILLE LUKIJOILLE! Olette parhaita. <3

Blogisynttäreille piti tietysti tehdä kakkua. Yleensä en ole täytekakkujen perään, mutta prinsessakakku on poikkeus. Olin ostanut viime kesänä Turun ihanasta Heirol-myymälästä silikonisen helminauhamuotin, mutten ollut tehnyt sen kanssa vielä mitään. Ajattelin, että nyt on korkea aika laittaa se testiin ja päätin kuorruttaa koko prinsessakakun marsipaanihelmillä. Ja voi hyvää päivää, muotti toimi ihan maagisen hyvin. Helmet syntyivät yllättävän helposti ja suht nopeasti ja tarttuivat tiukasti kiinni kakun pintaan. Mielestäni kakusta tuli aika upea. Vai mitä sanotte? :)

Prinsessakakku
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
+ loraus rypsiöljyä
+ korppujauhoa

kostutus:
1-1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

täyte:
100 g (pakaste)vadelmia
150-200 g vadelmahilloa

5 dl kuohukermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl vaniljasokeria

päälle:
500-750 g marsipaania

ruusukoristeet:
marsipaania
tomusokeria

Tee ensin kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan n. 22 cm kokoinen irtopohjavuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen tasapaksuun kerrokseen.

Tee sitten täytteet. Sulata vadelmat ja sekoita ne vadelmahillon kanssa. Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe paksuksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.

Kokoa kakku. Laita alin kerros kakkupohjasta suoraan tarjoiluastian päälle ja kostuta se maidon ja vaniljasokerin sekoituksella. Lisää puolet vadelmatäytteestä ja levitä päälle reilu kerros kermavaahtoa. Ei haittaa, vaikka vadelma hieman sekoittuisi kerman joukkoon. Nosta päälle keskimmäinen kerros ja tee taas sama eli ensin kostuta ja lisää sitten hilloa ja kermavaahtoa päälle. Nosta lopuksi kakkupohjan kansi päälle, kostuta ja kuorruta koko kakku kermavaahdolla. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kuorruta kakku marsipaanilla. Painele silikoniseen helminauhamuottiin tiiviisti marsipaania ja leikkaa veitsellä ylimääräiset pois. Kippaa muotti alaspäin ja irrota varovasti valmis helminauha muotista. Ei haittaa, vaikka nauha katkeaisi. Aloita kakun kuorruttaminen alareunasta ja lisää helminauhoja tiiviisti, kunnes koko kakku on valmis. (Mikäli haluat perinteisen prinsessakakun, tee kermavaahdosta kakun keskelle kunnon keko, kauli n. 500 g marsipaania tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta varovasti kakun päälle, leikkaa ylimääräiset pois.)

Muotoile vielä halutessasi marsipaanista ruusuja kakun päälle. Käytä apuna tomusokeria, jotta marsipaani ei juutu alustaan/sormiin kiinni. Ohjeen ruusuihin löydät täältä, klik!

4 kommenttia:

  1. Heippa! Olen todella SIIS OIKEASTI todella laiska kommentoimaan, mutta tykkään blogistasi älyttömästi ja olen saanut mahtavia ideoita omiin kokkailuihini :) Kiitos paljon, että jaksat julkaista loistavia reseptejä!

    Siiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Siiri! Kiitos kommentistasi, on aivan mahtavaa saada tällaista palautetta. :)

      Poista