17.4.2017

Chocolate chip cookies

Ah, tulipa tarpeeseen tämä pääsiäisloma. Viimeinen kuukausi on ollut aika haipakkaa uuden työn aloittamisen vuoksi. Iltaisin on ollut niin vähän jaksamista, että ruoanlaitto on koostunut lähinnä pakastepitsan lämmittämisestä ja muusta yhtä ylevästä (Denniksen popcorn-pizza on muuten  jollain todella kierolla tapaa hyvää :D).

Näitä keksejä tein jo muutama viikko sitten vanhalla reseptilläni. Katosivat jännästi muutamassa päivässä. Olivat meinaan mitä parhaimpia suklaahippukeksejä! Keksien salaisuus piilee siinä, että niihin tuleva voi ruskistetaan, jolloin kekseihin tulee paahteisen kinuskimainen maku. Aaah. Täydellistä. Reseptistä tulee 14-15 isoa keksiä.

Suklaahippukeksit
130 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
175 g tummaa suklaata

Sulata voi kattilassa ja anna porista matalalla lämmöllä, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi. (Itse vähän mokailin: voi pääsi erottumaan ja hera hieman paloi, mutta korjasin asian vain siivilöimällä voisulasta ruskeat kikkareet pois -  toimii!) Anna voin jähmettyä huoneenlämmössä.

Vatkaa ruskistettu voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään ja kääntele sitten jauhoseos voi-sokerivaahdon joukkoon. Leikkaa tumma suklaa paloiksi ja kääntele suklaarouhe taikinan joukkoon.

Tee taikinasta 14-15 keksiä (à n. 50 g). Muotoile keksit valmiiksi lättäniksi ympyröiksi. Laita keksit uunipellille tai johonkin lautaselle, mikä mahtuu pakkaseesi. Pakasta keksejä n. 30 minuuttia, jotta ne säilyttävät paremmin rakenteensa uunissa (trust me, tämä on tarpeellista). Laita jäätyneet keksit suoraan kuumaan uuniin, paista 150 asteessa n. 18-20 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat alkavat kovettua, mutta keskusta on vielä raa'an oloinen. Keksit jähmettyvät vielä uunista ottamisen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti