1.11.2014

1-vuotias blogi ja arvonta

Oho! Blogini täyttää tänään vuoden. Onpas aika mennyt nopeasti! Synttäreiden kunniaksi muistelen kulunutta vuotta ja järjestän pienen kivan arvonnan, josta lisätietoa postauksen lopussa. :)

Perustin blogin hetken mielijohteesta. Ensisijainen tarkoitus oli koota itselleni kattava reseptivarasto, jossa olisi vain hyväksi todettuja herkkuruokia. Mietin aluksi, että julkaisenko reseptejäni lainkaan muidenkin nähtäväksi vai pidänkö blogin yksityisenä. Uskalsin kuitenkin tehdä blogista julkisen sen ajatuksen turvin, että tuskinpa tänne eksyisi kukaan muu kuin ehkä äitini ja pari ystävää... No, toisin kävi.

Olen todella hämmästynyt siitä, kuinka paljon teitä lukijoita onkaan vuoden aikana kertynyt. Sydämelliset kiitokset kaikille, jotka ovat blogissani vierailleet! <3 Erityiskiitos vielä teille ihanille, jotka olette jaksaneet kommentoida! Positiivinen palautteenne on lämmittänyt mieltäni lukuisina päivinä. Jos olen edes yhtä ihmistä innoittanut kokeilemaan jotain uutta, koen saavuttaneeni paljon enemmän, mistä alun perin haaveilin tämän blogin suhteen.

Blogin perustaminen on osoittautunut yhdeksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Olen vuoden aikana oppinut mielettömän paljon sekä ruoanlaitosta että valokuvaamisesta, olen innostunut kokeilemaan varmaan sataa uutta reseptiä ja ennen kaikkea olen syönyt parempaa ruokaa kuin koskaan aikaisemmin. Sehän se tässä kai on kaikkein olennaisin juttu, heh.

Ekan blogivuoden aikana tuli julkaistua yli 200 reseptiä, ja kokosin tähän niistä omat suosikkini sekä vuoden luetuimmat reseptit. Oli muuten hullun vaikeaa valita omat lempparit, koska loistoreseptejä oli niin paljon! Kaikkia kokeilemiani ruokia pääsee muuten kätevästi selaamaan reseptihakemistossa, johon löytyy linkki myös oikeasta sivupalkista. Pitkän pohdinnan jälkeen nämä herkut päätyivät onnistuneiden reseptien kärkeen:

Omat lempparireseptit TOP 10:

1. Minttusuklaamacaronit
2. Naan-pizza tulisella kanatäytteellä
3. Porkkanakakku
4. Marjapavlova
5. Fenkoli-omena-punasipulipaistos

6. Pad thai
7. Kookospallot
8. Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka
9. Rahkaletut
10. Chai latte

Suosituimmat reseptit TOP 3:

1. Savulohipiirakka
2. Koskenlaskijan viherpippurinen kanakeitto
3. Pataleipä

*     *     *

Synttäreiden kunniaksi halusin myös järjestää pienimuotoisen arvonnan lukijoille. Arvonnan voittaja saa palkinnoksi söpöjä muffinssivuokia, joissa mikä tahansa leipomus näyttää hyvältä, ja näyttäviä pillejä, jotka sulostuttavat arkisenkin juoman. Lisäksi pakettiin kuuluu meikäläisen pari luottotuotetta eli melkoisen ärhäkkää, mutta kuitenkin todella miellyttävän makuista chilijauhetta ja suklaan makuista Yogi -teetä, joka tarjoaa makuelämyksen lisäksi elämänviisauksia joka kupillisella.

Näin osallistut arvontaan:
1) Liity blogin seuraajaksi (jos et ole jo) Bloggerissa, Bloglovinissa tai Blogilistalla tai lisää suosikiksi Indiedaysissa. Jollet käytä mitään noista palveluista, niin saapi tähän silti osallistua. :)
2) Jätä tähän postaukseen kommentti ja sähköpostiosoitteesi. Kerro vaikkapa jostain tärkeästä ruokaan liittyvästä muistostasi tai muistele, mikä on ollut tämän vuoden lemppariruokasi.

Osallistumisaikaa on ensi viikon lauantaihin eli 8.11. asti! Voittajan julistan sunnuntaina 9.11.

33 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon, ihana blogi sulla! Meidän makumieltymykset menee kyllä niin samaa rataa ettei tosikaan! :D Aasialaista ja todella mausteista, nam! Vaikka yleensä tykkäänkin kehitellä/soveltaa itse omat reseptini kun kokkaan, mutta sun blogin kaikki (aasialaiset) reseptit haluaisin kokeilla läpi :) Tähän mennessä olen vasta yhden ehtinyt toteuttaa sun ohjeella, vaikka aika samat jutut Pad Thaista naan-leipiin ollaankin kokattu menneenä vuotena :)

    Itse rakastuin ruoanlaittoon ja ruokaan ylipäätään vaihtarivuotenani kun kämppistelin nuoren sushikokin kanssa Vegasissa, mutta sie resepteinesi et kyllä yhtään vähennä mun intoa ruokabloggaukseen ja tulevaisuuden keittiömestariopintoihin. Älä koskaan lopeta! :DD

    t. Siru

    anne-katarina_95@hotmail.com
    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tänään tuli makumuisto lapsuudesta, kun selailin netissä reseptejä ja löysin kookoskakkuja, joita äiti teki, kun olin pieni lapsi.

    Mukaan kisaan

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kiitos minunkin puolestani mukavan blogin pitämisestä! Aina ei muista kommentoida, kun täällä käy, mutta kaiken luen :)

    Viime aikojen lemppari on ollut pulled pork ja uunijuurekset. Namsk! Syksyyn sopivaa tukevaa ruokaa.
    Arvonnassa siis mukana :-)
    T. Katja

    Suvisade (a) suomi24.fi

    VastaaPoista
  4. Blogia lueskelen bloggerin kautta, tän vuoden lemppariruokia on ollu esim lasagne ja porkkanakakku!

    emma-rawwrr@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Tämän kuluvan vuoden lemppariruokia ovat olleet poikaystävän vastalöydetyn ruuanlaittotaidon taidonnäytteet. Tyyppi onkin varsinainen luonnonlahjakkuus! Nakkelee vaan tunteella kaikki eteentulevat ainekset kasaan ja lopputulos on yleensä loistava. Olen onnekas :-)


    Luen bloglovinin kautta, sähköpostiosoite on an.nna ( a ) hotmail com

    VastaaPoista
  6. Erilaiset puurot on mahtavia! Luen blogia blogilistan kautta :)

    tannttu(at)luukku.com

    VastaaPoista
  7. Mukana arvonnassa! Olen viime aikoina kovasti tykästynyt erilaisiin keittoihin :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mukaan arvontaan! Erilaiset padat ovat syksyn hitti :)

    VastaaPoista
  9. bloglovinin kautta seuraan ja lempiruoka on tänä vuonna ollut texmex salaatti :)

    viivi.korpela@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Onnea ekasta vuodesta!
    Mukana arvonnassa. Bloggerin kautta seurailen. Tämän vuoden lempiruoka on kyllä ehdottomasti ollut kanasalaatti paksulla valkosipulikastikkeella. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Synttärionnittelut blogillesi!
    Etsiskelen uusia terveellisiä kasvispainotteisia ruokaohjeita, jotka maistuisivat itseni lisäksi myös koko perheelle. Itselle teen päivittäin smoothieita. Ja kaapista löytyy jos jonkinlaista "Super"siementä ja -jauhetta niihin lisäiltäväksi.

    hp.jaana.seppala(at)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Ruokalempparit on tänä vuonna ollut kaikki ihanat lämpimät keitot, sekä banaanirahka-pannarit! Keväällä tein paljon smoothieita ja syksymmällä puuroja<3

    johanna--r(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Seuraan feedlyn kautta!
    Tämä vuoden lempparileivontaresepti on varmaan ollut vadelma-juustomutakakku :)

    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tämän vuoden lempiruoka on ehottomasti ollut kasvissosekeitto! :D Kukkakaalta, bataattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia+valkosipulia nam! :D
    saaraku@student.uef.fi

    VastaaPoista
  15. Tän vuoden lemppariruoka on ollu bataattiranskalaiset tai bataattikeitto! Seuraan blogiasi kirjanmerkkien kautta. Onnittelut vuoden taipaleesta ja onnea tulevaan, mukana pysytään ehdottomasti! :)

    Marikak martsu_1996@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Hei! 1-vuotis synttärionnea blogillesi! Lemppariruokani tältä vuodelta on ehdottomasti mausteinen koskenlaskija-kanakeitto!

    henna.le@hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Heips! Tämän vuoden lempiruoka on niinkin yksinkertainen kuin bataattiranskalaiset sekä uunilohi :) Ranuissa vain vähän öljyä&mausteita ja lohen päällä pippuria ja suolaa! Yksinkertaista ja hyvää ^_^ Seuraan blogiasi Blogilistalla!

    Pauliina.K
    pauliina.kaario@gmail.com

    VastaaPoista
  18. seuraan bloggerin kautta.
    tänä vuonna olen ihastunut erityisesti kasvis gratiiniin,

    kikke at live.fi

    VastaaPoista
  19. seuraan blogiasi..
    tän vuoden lempiruoka on kananugetit ja muusi kera fetasalaatin :)
    mukana arvalla!
    elina_jokitalo (at)luukku.com

    VastaaPoista
  20. Onnittelut 1-vuotiaalle!
    Olen tämän vuoden aikana ihastunut entistä tulisempiin ruokiin.
    marvu954(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  21. Ensimmäinen mieleen tuleva ruokaan liittyvä muisto on se, kun pienenä vietettiin kesälomat aina maalla ja joka kerta kun mummo kävi kylässä niin paistettiin pihassa suuren pihlajan alla muurinpohjalettuja ♥ indiesyndromet[ät]gmail.com

    VastaaPoista
  22. kasvis-juusto-enchiladas <3 ohtosanni@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Mukana arvonnassa! Kiitos hyvästä blogista, helpoista ohjeista ja inspiroivista resepteistä. Montaa olenkin jo kokeillut.

    VastaaPoista
  24. Olen tämän vuoden aikana oppinut syömään raejuustoa ja jopa pitämään siitä!
    mussaka(at)luukku.com

    VastaaPoista
  25. tän vuoden herkkuruoka on parsakaali, josta en ole ennen pitänyt ja nyt voisin syödä koko ajan:)
    empsis
    emmi.saali a luukku.com

    VastaaPoista
  26. Tän vuoden suosikkiruokia on ollut erilaiset kasvisruoat! Ja bloggerissa seurailen :-)

    tiianikkinen@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Onnea taaperoikäiselle!
    omat suosikkini tältä vuodelta ovat erilaiset keitot.
    wafer@suomi24.fi

    VastaaPoista
  28. Suosikki:kookospallot. samikoskinen@wippies.fi

    VastaaPoista
  29. Omia herkkuja on granaattiomena (vain stockalta muut ovat kamalan kuivia), pähkinät ja punajuuri <3

    pienempi@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Bataatti on itselleni tullut tutuksi tämän vuoden aikana, hyvä ja monipuolinen raaka-aine.
    wonderwhy@netti.fi

    VastaaPoista
  31. Onnea blogillesi. :) Kivoja reseptejä sinulla täällä. Kurpitsaan olen aivan koukussa nyt, ostan lähes joka pvä, ja loistavaa keittoa, sosetta ja uunissa paahdettuna. Nam! lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Onnea! Olen tykästynyt tämän vuoden aikana kalaruokiin, joita ei ennen tullut syötyä juuri lainkaan.
    Pussikarhu@luukku.com

    VastaaPoista
  33. onnittelut! Yksi ruokaan liittyvä muisto on vuodelta-78. Muut serkut jo leikkivät pihalla mutta mummu pakotti MINUT syömään lopun mannapuuron!! Sitä kun ei jätetty :))

    VastaaPoista